Mine første fem måneder hos OOB

Kort om min triatlonhistorie. Jeg har dyrket triatlon siden 2018, men har haft cirka et års pause fra juli 2022 til oktober 2023, hvor jeg kun løb. Mine distancer har været kvarte og halve.

Jeg startede hos OOB med Aleksandar i oktober 2023. Jeg kom til ham med nogle drømme om at kunne opnå nogle tider. Mine drømmemål var at kunne gennemføre 70.3 Elsinore på omkring 5 timer (groft sagt mellem 5 til 5 timer og 15 minutter) og løbe et halvmaraton på 1,5 time eller hurtigere i Valencia i oktober 2024.

Hvis vi starter med løbedelen og min udvikling der: Da jeg kom til Aleksandar i oktober, kunne jeg løbe 5 km på cirka 22:30-23 minutter. Løb har altid været min favoritdisciplin i triatlon, og har været en sportsgren, som jeg har dyrket meget siden 2016. Jeg havde dog aldrig tænkt, at jeg ville blive en løber, som kunne løbe under pace 4:30 og særdeles ikke under 4:00. Men i november måned havde jeg min første 5 km-test efter at have været hos Aleksandar i 1,5 måned. Og her løb jeg allerede min første PR. Tiden blev 21:36.
Dernæst kom næste 5 km-test i slutningen af december. Endnu en ny PR! Her blev tiden 20:47. Og så kom februar. Endnu en ny PR! Tiden var nu 20:01. Det er en fantastisk udvikling, som har givet mig meget blod på tanden. Efter hver test er jeg gået hjem med en følelse af, at det er tiden og træningen værd at kæmpe mod mine mål. Og jeg glæder mig vanvittigt meget til at løbe i Valencia i efteråret!

 

Cykling har jeg aldrig været voldsomt stærk i, men heller ikke det jeg vil kalde vildt dårlig. Jeg har aldrig været god til at presse mig selv på cyklen, og jeg har bestemt ikke været god til at lave intervaller på Zwift. Jeg har altid været det, jeg kalder en stabil "ruller".
Så her vidste jeg, at jeg godt kunne bruge noget mere struktureret og ikke mindst hårdere træning, særligt hvis jeg ville lave en halv Ironman på 5 timer. Det kræver, at jeg kan få hevet en masse tid af på cykeldelen.

I løbet af de måneder, jeg har trænet med OOB, har jeg fået trykket min FTP op ved hver test. På kort tid er der sket en del der også. Måske ikke lige så markant forandring som på mit løb, men stadig en fantastisk fremgang, som jeg er sikker på, vil komme til at gavne til min 70.3 Ironman i Helsingør her til juni. Og jeg sidder og presser mig selv meget mere på cyklen end nogensinde før.

 

Svømning er den disciplin, som jeg kæmper allermest med.
Jeg har aldrig været den store fan af svømning, fordi jeg simpelthen synes, det er lidt kedeligt i modsætning til cykel og løb. Med det sagt, så er det nok også fordi, jeg ikke er så god til svømning, at jeg har det sådan.

Jeg er stadig ikke en hurtig svømmer, men efter et års pause fra svømning, kom jeg hurtigt tilbage til svømmedelen efter jeg startede i OOB. Jeg har allerede været oppe og svømme over 3000 m, som jeg aldrig havde prøvet før. Jeg har stadig en masse teknik at arbejde på, men jeg er allerede blevet bedre til at svømme længere end jeg nogensinde har gjort før, og min udholdenhed i svøm er helt klart også blevet bedre.

Som sagt har jeg aldrig været god til at presse mig selv i min træning. Og det er det jeg har manglet, for at kunne rykke mig så meget, som jeg gør nu. Med Aleksandars hjælp (og også en masse snak med teamet i Endurance Sport), har jeg lært at presse mig selv utrolig meget. Og så har jeg fået meget mere struktureret træning ind i min hverdag.

Jeg er sikker på at 2024 bliver en år fyldt med mange flere PR resultater for mig, og ikke mindstmange hårde som hyggelige men altid gode træningstimer.

SENESTE NYHEDER

SAUCONY RUN DAY

LÆS MERE
Mine første fem måneder hos OOB

LÆS MERE
Triatlon Kick-Off 2024

I samarbejde med Argon 18 inviterer vi til triathlon expo for at åbne sæsonen 2024.
Kom forbi og få gode tilbud fra en masse premium leverandører. Hør på oplæg fra elite triatleter og få mulighed for at stille spørgsmål.

LÆS MERE
Mød specialisterne - Jesper Rygaard

LÆS MERE
Mød specialisterne - Simon Thaysen

LÆS MERE
Mød specialisterne - Natasha Margrethe Jensen

LÆS MERE
Ironman 70.3 Elsinore Race Recap

LÆS MERE
Endurance Sport søger medarbejder på fuldtid

LÆS MERE
Energi indtag og afkøling - Den femte, og nogen gange, oversete disciplin

Efter at have observeret en masse atleter på alle niveauer i Helsingør i weekenden, er det tid til at reflektere: 

Gik alt som det skulle i weekendens race? Eller er der plads til forbedring?

Vi observerede i hvert fald nogle stykker, der kunne have brug for lidt vejledning...

LÆS MERE
København Marathon done and dusted

LÆS MERE
Nedtrapning til Marathon.

LÆS MERE
It's Race Week!

LÆS MERE
Endurance Sport Historien 2015 og frem

I 2015 er Triatlon stort i Danmark – rigtig stort! Alle skal prøve at køre tri og Ironman har købt stævnet i København. Nu er der altså mulighed for at kvalificere sig til Ironman VM i Kona. Men i de følgende år er det er som om nyhedsværdien har lagt sig og det sætter sit præg på Endurance Sport.

LÆS MERE
4 Fordele og ulemper ved indendørs cykling

Vinter cykelttræning foregår for de fleste indendørs. Om det er på din hometrainer eller på cyklen nede i træningscenteret så er det et rigtig godt alternativ til almindelig cykeltræning, specielt når vejret ikke tillader det. Dog har indendørs cykling ud fra vores erfaring, både fordele og ulemper. Disse vil vi ridse op i denne blog:

LÆS MERE
Er du sikker på at du klæder dig rigtigt til indendørs cykling?

Indendørs træning har utvivlsomt mange fordele – tidseffektivitet, muligheden for at vælge den perfekte session ift. dine mål og muligheden for at cykle med dine venner på din hometrainer er få af disse.

LÆS MERE
Sådan klæder du dig til en cykeltur om vinteren

Cykling om vinteren kan være en god oplevelse, med det rette cykeltøj. De rette tights, handsker, undertrøjer og vindafvisende jakker vil hjælpe dig med ikke at blive for kold eller svede for meget når du er 5 km fra din lokale Alpe d’Huez. 

LÆS MERE
ON CLOUDFLOW -LØBEGLÆDE OG DET AT OPNÅ RUNNERS HIGH

Der er noget om snakken, når On siger at deres sko er vejen til ”Runners High”. For netop runners high er noget...

LÆS MERE
Løb 10 km optimalt

Størstedelen af de hurtigste tider på en 10 km i verden er løbet med et såkaldt negativ split...

LÆS MERE
Skinnebensbetændelse!?

Som løber er du oftest ikke i tvivl om, at du har skinnebensbetændelse, da du kan have virkelig ondt. Det kan manifestere sig flere steder på benet, og kræver handling afhængigt af, hvor du oplever generne.

LÆS MERE
Halvmarathon er den fedeste distance

At løbe et halvmaraton kræver både en struktureret træning . Det er vigtigt, at du sætter dig et realistisk mål og tager hensyn til din dagligdag. Det kan også være en god ide at lave en forventningsafstemning med både dig selv, venner og familie.

LÆS MERE