København Marathon done and dusted

Løbsrapport fra Københavns Marathon.

Vores kollega Simon løb i går marathon her i byen og havde disse ord omkring sin oplevelse:

"København Marathon kan bare noget helt specielt. Selv efter 3 år uden løb i de københavnske gader var stemningen helt i top hele vejen rundt på ruten! Tak til alle tilskuerne.


For mit vedkommende var næsen sat op efter ny PR gerne på 3:10. Planen var lagt, og de hurtige solbriller var fundet frem. Jeg var rigtig godt løbende og fik indtaget væske og energi som planlagt, pacet blev også ramt perfekt. Men som et lyn fra en klar himmel ramte jeg ”muren” ved km 33, herfra blev det 9 lange km i mål. Jeg krydsede målstregen i tiden 3:24, ikke hvad jeg kom efter men trods alt ny PR med godt 12 min.

Det var en fornøjelse,  igen at få lov til  at løbe i de københavnske gader. Jeg vender stærkt tilbage næste år, hvor målet må være ny PR, måske Sub3? Men vigtigst af alt, at få endnu en fed oplevelse, og her skuffer København Marathon aldrig."


Hvad så efter marathon?

Simon holder nu et par velfortjente fridage fra løb. Og det kan være, at du også skal det.
Lige som vi vil anbefale Simon at holde de næste par dage helt fri fra løb, vil vi også anbefale det til dig. Dine muskler er blevet hårdt medtagede af den lange tur og har rigeligt at se til med bare at genopbygge sig selv efter den store anstrengelse.

Du kan dog med fordel holde dig i gang med noget stille og rolig svømning i de første par dage. Det er faktisk vores erfaring at de rolige ben-bevægelser fra svømningen er med til at løsne benene lidt op.

Herefter kan du stille og roligt begynde at lægge lidt rolig cykling ind i programmet. Hav her fokus på høj kadence og mindre fokus på at træde hårdt. Dine ben er endnu ikke klar til at yde maksimalt igen.
Hvis du har gravet rigtig dybt på dit marathon, vil vi anbefale, at du venter i hvert fald to uger med igen rigtigt at introducere hårde intervaller i din træning.

SENESTE NYHEDER

Mine første fem måneder hos OOB

LÆS MERE
Triatlon Kick-Off 2024

I samarbejde med Argon 18 inviterer vi til triathlon expo for at åbne sæsonen 2024.
Kom forbi og få gode tilbud fra en masse premium leverandører. Hør på oplæg fra elite triatleter og få mulighed for at stille spørgsmål.

LÆS MERE
Mød specialisterne - Jesper Rygaard

LÆS MERE
Mød specialisterne - Simon Thaysen

LÆS MERE
Mød specialisterne - Natasha Margrethe Jensen

LÆS MERE
Ironman 70.3 Elsinore Race Recap

LÆS MERE
Endurance Sport søger medarbejder på fuldtid

LÆS MERE
Energi indtag og afkøling - Den femte, og nogen gange, oversete disciplin

Efter at have observeret en masse atleter på alle niveauer i Helsingør i weekenden, er det tid til at reflektere: 

Gik alt som det skulle i weekendens race? Eller er der plads til forbedring?

Vi observerede i hvert fald nogle stykker, der kunne have brug for lidt vejledning...

LÆS MERE
København Marathon done and dusted

LÆS MERE
Nedtrapning til Marathon.

LÆS MERE
It's Race Week!

LÆS MERE
Endurance Sport Historien 2015 og frem

I 2015 er Triatlon stort i Danmark – rigtig stort! Alle skal prøve at køre tri og Ironman har købt stævnet i København. Nu er der altså mulighed for at kvalificere sig til Ironman VM i Kona. Men i de følgende år er det er som om nyhedsværdien har lagt sig og det sætter sit præg på Endurance Sport.

LÆS MERE
4 Fordele og ulemper ved indendørs cykling

Vinter cykelttræning foregår for de fleste indendørs. Om det er på din hometrainer eller på cyklen nede i træningscenteret så er det et rigtig godt alternativ til almindelig cykeltræning, specielt når vejret ikke tillader det. Dog har indendørs cykling ud fra vores erfaring, både fordele og ulemper. Disse vil vi ridse op i denne blog:

LÆS MERE
Er du sikker på at du klæder dig rigtigt til indendørs cykling?

Indendørs træning har utvivlsomt mange fordele – tidseffektivitet, muligheden for at vælge den perfekte session ift. dine mål og muligheden for at cykle med dine venner på din hometrainer er få af disse.

LÆS MERE
Sådan klæder du dig til en cykeltur om vinteren

Cykling om vinteren kan være en god oplevelse, med det rette cykeltøj. De rette tights, handsker, undertrøjer og vindafvisende jakker vil hjælpe dig med ikke at blive for kold eller svede for meget når du er 5 km fra din lokale Alpe d’Huez. 

LÆS MERE
ON CLOUDFLOW -LØBEGLÆDE OG DET AT OPNÅ RUNNERS HIGH

Der er noget om snakken, når On siger at deres sko er vejen til ”Runners High”. For netop runners high er noget...

LÆS MERE
Løb 10 km optimalt

Størstedelen af de hurtigste tider på en 10 km i verden er løbet med et såkaldt negativ split...

LÆS MERE
Skinnebensbetændelse!?

Som løber er du oftest ikke i tvivl om, at du har skinnebensbetændelse, da du kan have virkelig ondt. Det kan manifestere sig flere steder på benet, og kræver handling afhængigt af, hvor du oplever generne.

LÆS MERE
Halvmarathon er den fedeste distance

At løbe et halvmaraton kræver både en struktureret træning . Det er vigtigt, at du sætter dig et realistisk mål og tager hensyn til din dagligdag. Det kan også være en god ide at lave en forventningsafstemning med både dig selv, venner og familie.

LÆS MERE