Symptomerne på skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse er en almindelig men ikke desto mindre meget smertefuld belastningsskade, der ofte opstår hos nye løbere eller hvis du øger dit ugentlig kilometerantal for hurtigt. I dette indlæg giver jeg dig gode råd til øvelser og redskaber, du kan bruge til at behandle skinnebensbetændelse, så du snart kan være løbende igen.

SYMPTOMER PÅ SKINNEBENSBETÆNDELSE

Symptomerne på skinnebensbetændelse kan være mere eller mindre fremtrædende afhængigt af, hvor omfattende problemet er. Ikke desto mindre ser man oftest følgende symptomer i forbindelse med skinnebensbetændelse:

– Smerter på forsiden/indersiden af skinnebenet. Smerterne kan både forekomme under og efter løb. Ofte forsvinder smerterne, når musklerne er varmet op. 

– Ved mere udbredt skinnebensbetændelse kan der være smerter selv i hvile.

– Smerterne kan sidde forskellige steder langs med skinnebenet, men som regel forekommer de på den nederste 2/3 af skinnebenet. 

DERFOR FÅR DU SKINNEBENSBETÆNDELSE

Skinnebensbetændelse (eller knoglehindebetændelse) er en overbelastningsskade og kan forklares som en inflammationstilstand mellem muskel og knogle på indersiden eller ydersiden af skinnebenet.

Årsagen til skinnebensbetændelse skyldes, i det fleste tilfælde, en for hurtig øgning af træningsmængde. Når man øger sin aktivitetsbelastning, er det vigtig at huske på, at kroppen er igang med en opbyggende fase. Medvirkende årsager kan også være dårlig blodcirkulation til området eller en uhensigtsmæssig løbestil.

På sigt kan det blive en yderst smertefuld tilstand, og det er derfor vigtigt, at du sætter ind så tidligt som muligt, for at behandle skade og forebygge at den udvikler sig. 

Det kan være nødvendigt helt at tage en pause fra løb for at fokusere på øvelser og smertelindring, så inflammationen kan forsvinde igen. Du kan med fordel aflaste skinnebenet ved at bytte løbeturen ud med cykling eller svømning i en periode.

SENESTE NYHEDER

Energi indtag og afkøling - Den femte, og nogen gange, oversete disciplin

Efter at have observeret en masse atleter på alle niveauer i Helsingør i weekenden, er det tid til at reflektere: 

Gik alt som det skulle i weekendens race? Eller er der plads til forbedring?

Vi observerede i hvert fald nogle stykker, der kunne have brug for lidt vejledning...

LÆS MERE
København Marathon done and dusted

LÆS MERE
Nedtrapning til Marathon.

LÆS MERE
It's Race Week!

LÆS MERE
Endurance Sport Historien 2015 og frem

I 2015 er Triatlon stort i Danmark – rigtig stort! Alle skal prøve at køre tri og Ironman har købt stævnet i København. Nu er der altså mulighed for at kvalificere sig til Ironman VM i Kona. Men i de følgende år er det er som om nyhedsværdien har lagt sig og det sætter sit præg på Endurance Sport.

LÆS MERE
4 Fordele og ulemper ved indendørs cykling

Vinter cykelttræning foregår for de fleste indendørs. Om det er på din hometrainer eller på cyklen nede i træningscenteret så er det et rigtig godt alternativ til almindelig cykeltræning, specielt når vejret ikke tillader det. Dog har indendørs cykling ud fra vores erfaring, både fordele og ulemper. Disse vil vi ridse op i denne blog:

LÆS MERE
Er du sikker på at du klæder dig rigtigt til indendørs cykling?

Indendørs træning har utvivlsomt mange fordele – tidseffektivitet, muligheden for at vælge den perfekte session ift. dine mål og muligheden for at cykle med dine venner på din hometrainer er få af disse.

LÆS MERE
Sådan klæder du dig til en cykeltur om vinteren

Cykling om vinteren kan være en nydelsesrig oplevelse, med det rette cykeltøj. De rette tights, handsker, undertrøjer og vindafvisende jakker vil hjælpe dig med ikke at blive for kold eller svede for meget når du er 5 km fra din lokale Alpe d’Huez. 

LÆS MERE
ON CLOUDFLOW -LØBEGLÆDE OG DET AT OPNÅ RUNNERS HIGH

Der er noget om snakken, når On siger at deres sko er vejen til ”Runners High”. For netop runners high er noget...

LÆS MERE
Løb 10 km optimalt

Størstedelen af de hurtigste tider på en 10 km i verden er løbet med et såkaldt negativ split...

LÆS MERE
Symptomerne på skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse er en almindelig men ikke desto mindre meget smertefuld belastningsskade...

LÆS MERE
Halvmarathon er den fedeste distance

At løbe et halvmaraton kræver både en struktureret træning . Det er vigtigt, at du sætter dig et realistisk mål og tager hensyn til din dagligdag. Det kan også være en god ide at lave en forventningsafstemning med både dig selv, venner og familie.

LÆS MERE