Skinnebensbetændelse!?

Har du smerter i dine underben/skinneben?

Det er i hvert fald en af de hyppigste løberelaterede skader vi ser i butikken, når folk kommer til os efter hjælp.

Skinnebensbetændelse er et bekendtskab, der kan give skarpe smerter, så det er selvfølgelig noget, der skal tages alvorligt - men det er heldigvis ikke invaliderende - og vi kan hjælpe dig godt på vej.

Indikationer på skinnebensbetændelse

Som løber er du oftest ikke i tvivl om, at du har skinnebensbetændelse, da du kan have virkelig ondt. Det kan manifestere sig flere steder på benet, og kræver handling afhængigt af, hvor du oplever generne.

Typisk ser vi i butikken to grundliggende forskellige steder, at folk bliver ømme:

1) Øverst på forside/yderside af underbenet i den muskel, der aktiveres, når du flekser/løfte foden op imod skinnebenet.

2) Nederst på indersiden af skinnebenet i et område fra 5-20cm over anklen.

Normalt er det ikke konstante smerter, men noget der går væk med lidt opvarmning - for så at vende tilbage kraftigere, når musklerne igen er blevet kolde. Selv om du føler at du kan træne videre, er det alligevel en god idé at tage det seriøst, da specielt version 2 kan udvikle sig til træthedsbrud, hvis man fortsætter med at give den gas.

 

Årsagen til din skinnebensbetændelse

Som oftest er årsagen multifaktoriel, så det er selvfølgelig noget vi snakker igennem, når du får din løbestilsanalyse i forbindelse med dit skokøb her i butikken. (Du kan booke tid på dette link). Helt kort kan det dog siges, at det er en overbelastning, og altså skyldes at du har gjort for meget for hurtigt.

Ikke nok med, at du har trænet for hårdt, er det også vores erfaring, at der mange gange bliver trænet i de forkerte sko. I butikken sikrer vi os, at du har det bedst mulige grundlag for at komme videre med din træning: Vi sørger for de bedst mulige sko; men også en vurdering af om du biomekanisk bruger din krop på den rigtige måde, når du løber. Og det er ikke helt så lige til som det lyder ;-)

 

SENESTE NYHEDER

Mine første fem måneder hos OOB

LÆS MERE
Triatlon Kick-Off 2024

I samarbejde med Argon 18 inviterer vi til triathlon expo for at åbne sæsonen 2024.
Kom forbi og få gode tilbud fra en masse premium leverandører. Hør på oplæg fra elite triatleter og få mulighed for at stille spørgsmål.

LÆS MERE
Mød specialisterne - Jesper Rygaard

LÆS MERE
Mød specialisterne - Simon Thaysen

LÆS MERE
Mød specialisterne - Natasha Margrethe Jensen

LÆS MERE
Ironman 70.3 Elsinore Race Recap

LÆS MERE
Endurance Sport søger medarbejder på fuldtid

LÆS MERE
Energi indtag og afkøling - Den femte, og nogen gange, oversete disciplin

Efter at have observeret en masse atleter på alle niveauer i Helsingør i weekenden, er det tid til at reflektere: 

Gik alt som det skulle i weekendens race? Eller er der plads til forbedring?

Vi observerede i hvert fald nogle stykker, der kunne have brug for lidt vejledning...

LÆS MERE
København Marathon done and dusted

LÆS MERE
Nedtrapning til Marathon.

LÆS MERE
It's Race Week!

LÆS MERE
Endurance Sport Historien 2015 og frem

I 2015 er Triatlon stort i Danmark – rigtig stort! Alle skal prøve at køre tri og Ironman har købt stævnet i København. Nu er der altså mulighed for at kvalificere sig til Ironman VM i Kona. Men i de følgende år er det er som om nyhedsværdien har lagt sig og det sætter sit præg på Endurance Sport.

LÆS MERE
4 Fordele og ulemper ved indendørs cykling

Vinter cykelttræning foregår for de fleste indendørs. Om det er på din hometrainer eller på cyklen nede i træningscenteret så er det et rigtig godt alternativ til almindelig cykeltræning, specielt når vejret ikke tillader det. Dog har indendørs cykling ud fra vores erfaring, både fordele og ulemper. Disse vil vi ridse op i denne blog:

LÆS MERE
Er du sikker på at du klæder dig rigtigt til indendørs cykling?

Indendørs træning har utvivlsomt mange fordele – tidseffektivitet, muligheden for at vælge den perfekte session ift. dine mål og muligheden for at cykle med dine venner på din hometrainer er få af disse.

LÆS MERE
Sådan klæder du dig til en cykeltur om vinteren

Cykling om vinteren kan være en god oplevelse, med det rette cykeltøj. De rette tights, handsker, undertrøjer og vindafvisende jakker vil hjælpe dig med ikke at blive for kold eller svede for meget når du er 5 km fra din lokale Alpe d’Huez. 

LÆS MERE
ON CLOUDFLOW -LØBEGLÆDE OG DET AT OPNÅ RUNNERS HIGH

Der er noget om snakken, når On siger at deres sko er vejen til ”Runners High”. For netop runners high er noget...

LÆS MERE
Løb 10 km optimalt

Størstedelen af de hurtigste tider på en 10 km i verden er løbet med et såkaldt negativ split...

LÆS MERE
Skinnebensbetændelse!?

Som løber er du oftest ikke i tvivl om, at du har skinnebensbetændelse, da du kan have virkelig ondt. Det kan manifestere sig flere steder på benet, og kræver handling afhængigt af, hvor du oplever generne.

LÆS MERE
Halvmarathon er den fedeste distance

At løbe et halvmaraton kræver både en struktureret træning . Det er vigtigt, at du sætter dig et realistisk mål og tager hensyn til din dagligdag. Det kan også være en god ide at lave en forventningsafstemning med både dig selv, venner og familie.

LÆS MERE