Ironman 70.3 Elsinore Race Recap

Herunder følger en beretning af vores kollega Simons oplevelser ved Ironman 70.3 Elsinore - eller stævnet der blandt triatleter bare kendes som "Kronborg".

Simon beretter:

"Det var min første gang på den halve ironman distance, og den gik rigtig godt! Jeg vil herunder fortælle lidt om mit race.


Optakten har været god, og forholdene på dagen næsten endnu bedre!

Det hele starter faktisk utrolig dårligt, jeg glemmer, at få trykket mine svømmebriller godt nok ind, så da jeg hopper i vandet tager mine briller en del vand ind… Jeg prøver at forsætte, men efter små 300m vælger jeg, at rygsvømme lidt og få vandet ud og brillerne ordentlig på. 

Jeg finder et rigtig godt flow i vandet men svømmer meget alene. Jeg synes faktisk, at ruten var forholdsvis vanskelig og forvirrende at navigere rundt på, og det lykkes mig også, at svømme forkert grundet solens genspejling i vandet. Men trods vanskelighederne kommer jeg op af vandet efter 30 min og 32 sek (pace 1:36 min/100m).

Simon Kronborg T1


Det er mig forsat en gåde, hvordan nogle kan være så meget hurtigere end mig i skiftezonerne T1 såvel som T2 (Henholdsvis 5:23 og 4:09). Jeg må bare erkende, at her skal jeg være mere skarp!

Oppe på cyklen er planen klar, og jeg har gode ben. Jeg holder mine watt eller måske lige lidt under. Ruten er med sine to runder på et loop, generelt en hurtig rute dog med nogle små rullebakker undervejs. Første loop var der langt mellem folk, mens der på anden loop var godt fyldt med atleter.

Jeg indtager min energi og salt efter planen. 
Dette til trods for, at jeg faktisk taber halvdelen af mit energi til turen efter 43km… Heldigvis havde jeg en plan B, så jeg havde i T1 taget et par ekstra geler i lommerne, netop i tilfælde af, at tab af energi kunne ske.

Jeg smider cyklen rundt på lige under 2 timer og 18 min (pace 39,2 km/t). Dette uden at brænde nogle tændstikker af overhovedet.

Simon Kronborg Cykel


Løbeskoene kom på, og jeg var flyvende ud af T2. Jeg er godt løbende (Løbetræningen inden arbejde med de andre fra butikken har virkelig givet pote!) De første 4 km løber jeg uden at kigge på uret og lytter istedet til kroppen. Men med et pace de første 4km på 3:49… må jeg lige genoverveje tingene og sænker tempoet, særligt af hensyn til varmen. 

Mit tempo blev justeret efter de første 4 km og jeg holder mit pace resten af vejen i mål 
. Jeg får drukket, indtaget energi og kølet min krop i alle depoterne, som jeg vælger at gå igennem. Jeg løber med overskud og nyder oplevelsen. De mange velkendte ansigter fra butikken, tri-miljøet og familie på ruten gør alt meget sjovere - Tak til Jer. 

Jeg lukker løbet i 1 time og 26 min og 43 sek (pace 4:07 min/km). Jeg kommer i mål i en samlet tid på 4:24:41.


Jeg er super tilfreds med en stabil sub 4:30 og en samlet placering som nummer 48 (13 i AG) 
Tak @ooblife og @endurancesportdk for at have dannet rammerne for dette resultat :-) "

Vi siger tillykke til Simon med den fantastisk flotte debut! 

SENESTE NYHEDER

Mine første fem måneder hos OOB

LÆS MERE
Triatlon Kick-Off 2024

I samarbejde med Argon 18 inviterer vi til triathlon expo for at åbne sæsonen 2024.
Kom forbi og få gode tilbud fra en masse premium leverandører. Hør på oplæg fra elite triatleter og få mulighed for at stille spørgsmål.

LÆS MERE
Mød specialisterne - Jesper Rygaard

LÆS MERE
Mød specialisterne - Simon Thaysen

LÆS MERE
Mød specialisterne - Natasha Margrethe Jensen

LÆS MERE
Ironman 70.3 Elsinore Race Recap

LÆS MERE
Endurance Sport søger medarbejder på fuldtid

LÆS MERE
Energi indtag og afkøling - Den femte, og nogen gange, oversete disciplin

Efter at have observeret en masse atleter på alle niveauer i Helsingør i weekenden, er det tid til at reflektere: 

Gik alt som det skulle i weekendens race? Eller er der plads til forbedring?

Vi observerede i hvert fald nogle stykker, der kunne have brug for lidt vejledning...

LÆS MERE
København Marathon done and dusted

LÆS MERE
Nedtrapning til Marathon.

LÆS MERE
It's Race Week!

LÆS MERE
Endurance Sport Historien 2015 og frem

I 2015 er Triatlon stort i Danmark – rigtig stort! Alle skal prøve at køre tri og Ironman har købt stævnet i København. Nu er der altså mulighed for at kvalificere sig til Ironman VM i Kona. Men i de følgende år er det er som om nyhedsværdien har lagt sig og det sætter sit præg på Endurance Sport.

LÆS MERE
4 Fordele og ulemper ved indendørs cykling

Vinter cykelttræning foregår for de fleste indendørs. Om det er på din hometrainer eller på cyklen nede i træningscenteret så er det et rigtig godt alternativ til almindelig cykeltræning, specielt når vejret ikke tillader det. Dog har indendørs cykling ud fra vores erfaring, både fordele og ulemper. Disse vil vi ridse op i denne blog:

LÆS MERE
Er du sikker på at du klæder dig rigtigt til indendørs cykling?

Indendørs træning har utvivlsomt mange fordele – tidseffektivitet, muligheden for at vælge den perfekte session ift. dine mål og muligheden for at cykle med dine venner på din hometrainer er få af disse.

LÆS MERE
Sådan klæder du dig til en cykeltur om vinteren

Cykling om vinteren kan være en god oplevelse, med det rette cykeltøj. De rette tights, handsker, undertrøjer og vindafvisende jakker vil hjælpe dig med ikke at blive for kold eller svede for meget når du er 5 km fra din lokale Alpe d’Huez. 

LÆS MERE
ON CLOUDFLOW -LØBEGLÆDE OG DET AT OPNÅ RUNNERS HIGH

Der er noget om snakken, når On siger at deres sko er vejen til ”Runners High”. For netop runners high er noget...

LÆS MERE
Løb 10 km optimalt

Størstedelen af de hurtigste tider på en 10 km i verden er løbet med et såkaldt negativ split...

LÆS MERE
Skinnebensbetændelse!?

Som løber er du oftest ikke i tvivl om, at du har skinnebensbetændelse, da du kan have virkelig ondt. Det kan manifestere sig flere steder på benet, og kræver handling afhængigt af, hvor du oplever generne.

LÆS MERE
Halvmarathon er den fedeste distance

At løbe et halvmaraton kræver både en struktureret træning . Det er vigtigt, at du sætter dig et realistisk mål og tager hensyn til din dagligdag. Det kan også være en god ide at lave en forventningsafstemning med både dig selv, venner og familie.

LÆS MERE