Energi indtag og afkøling - Den femte, og nogen gange, oversete disciplin

Efter at have observeret en masse atleter på alle niveauer i Helsingør i weekenden, er det tid til at reflektere: 

Gik alt som det skulle i weekendens race? Eller er der plads til forbedring?

Vi observerede i hvert fald nogle stykker, der kunne have brug for lidt vejledning. Derfor dette skriv.

Hvis du bliver helt energi forladt tidligt eller lige omkring halvvejs på løbet, er det ikke nødvendigvis din form, den er gal med. Det kan være, at du har rod i strategien.

Energiforbrug, salt-, væske-tab og temperaturstigning er individuelt, så derfor er alt hvad jeg skriver her ikke præcist men skal ses som inspiration eller tommelfingerregel.

Da jeg i “gamle dage” kørte Halv Ironman og Long Course fik jeg beregnet mit energiforbrug til ca. 600 Kcal/time på IM distancen og ca 750-800 Kcal/time på 1/2 Ironman. Forskellen skyldes selvfølgelig, at der kunne køres med forskellige intensiteter på de forskellige distancer.

Når det gik rigtig godt på 1/2 Ironman, var jeg i mål på ca 4 timer 15 minutter, svarende til ca 3200 Kcal senere. Da det er virkelig uhensigtsmæssigt at komme 2000 Kcal i underskud, så er det afgørende at få minimum 1200 Kcal undervejs.

Jeg kørte med 2 stk 750 ml flasker og 1 stk 500 ml flaske monteret på cyklen. 100g kulhydrat i hver af de store og 75g i den lille. Salttablet i alle flasker. På løbet kunne jeg så nøjes med at drikke lidt Coke og Redbull sammen med lidt vand ved væskebordene. På den måde fik jeg i omegnen af 300-350g kulhydrat undervejs og kunne løbe med fuld gas hele vejen.

Ironman - ingen problem - Her skal du bare minimum doble op :-)

Så er der selvfølgelig lige det med den varme dag… Her skal der bare hældes vand på hovedet ved væskedepoterne. Sørg for at få så meget vand på hovedet at din dragt også bliver våd, men hvis du er følsom overfor vabler så sørg for at dine sko ikke bliver alt for gennemblødte.

Hvis du kan holde coretemperaturen nede på et rimeligt niveau vil du opleve en helt ny verden af overskud på det afsluttende løb.

 /Jonas

SENESTE NYHEDER

Mine første fem måneder hos OOB

LÆS MERE
Triatlon Kick-Off 2024

I samarbejde med Argon 18 inviterer vi til triathlon expo for at åbne sæsonen 2024.
Kom forbi og få gode tilbud fra en masse premium leverandører. Hør på oplæg fra elite triatleter og få mulighed for at stille spørgsmål.

LÆS MERE
Mød specialisterne - Jesper Rygaard

LÆS MERE
Mød specialisterne - Simon Thaysen

LÆS MERE
Mød specialisterne - Natasha Margrethe Jensen

LÆS MERE
Ironman 70.3 Elsinore Race Recap

LÆS MERE
Endurance Sport søger medarbejder på fuldtid

LÆS MERE
Energi indtag og afkøling - Den femte, og nogen gange, oversete disciplin

Efter at have observeret en masse atleter på alle niveauer i Helsingør i weekenden, er det tid til at reflektere: 

Gik alt som det skulle i weekendens race? Eller er der plads til forbedring?

Vi observerede i hvert fald nogle stykker, der kunne have brug for lidt vejledning...

LÆS MERE
København Marathon done and dusted

LÆS MERE
Nedtrapning til Marathon.

LÆS MERE
It's Race Week!

LÆS MERE
Endurance Sport Historien 2015 og frem

I 2015 er Triatlon stort i Danmark – rigtig stort! Alle skal prøve at køre tri og Ironman har købt stævnet i København. Nu er der altså mulighed for at kvalificere sig til Ironman VM i Kona. Men i de følgende år er det er som om nyhedsværdien har lagt sig og det sætter sit præg på Endurance Sport.

LÆS MERE
4 Fordele og ulemper ved indendørs cykling

Vinter cykelttræning foregår for de fleste indendørs. Om det er på din hometrainer eller på cyklen nede i træningscenteret så er det et rigtig godt alternativ til almindelig cykeltræning, specielt når vejret ikke tillader det. Dog har indendørs cykling ud fra vores erfaring, både fordele og ulemper. Disse vil vi ridse op i denne blog:

LÆS MERE
Er du sikker på at du klæder dig rigtigt til indendørs cykling?

Indendørs træning har utvivlsomt mange fordele – tidseffektivitet, muligheden for at vælge den perfekte session ift. dine mål og muligheden for at cykle med dine venner på din hometrainer er få af disse.

LÆS MERE
Sådan klæder du dig til en cykeltur om vinteren

Cykling om vinteren kan være en god oplevelse, med det rette cykeltøj. De rette tights, handsker, undertrøjer og vindafvisende jakker vil hjælpe dig med ikke at blive for kold eller svede for meget når du er 5 km fra din lokale Alpe d’Huez. 

LÆS MERE
ON CLOUDFLOW -LØBEGLÆDE OG DET AT OPNÅ RUNNERS HIGH

Der er noget om snakken, når On siger at deres sko er vejen til ”Runners High”. For netop runners high er noget...

LÆS MERE
Løb 10 km optimalt

Størstedelen af de hurtigste tider på en 10 km i verden er løbet med et såkaldt negativ split...

LÆS MERE
Skinnebensbetændelse!?

Som løber er du oftest ikke i tvivl om, at du har skinnebensbetændelse, da du kan have virkelig ondt. Det kan manifestere sig flere steder på benet, og kræver handling afhængigt af, hvor du oplever generne.

LÆS MERE
Halvmarathon er den fedeste distance

At løbe et halvmaraton kræver både en struktureret træning . Det er vigtigt, at du sætter dig et realistisk mål og tager hensyn til din dagligdag. Det kan også være en god ide at lave en forventningsafstemning med både dig selv, venner og familie.

LÆS MERE