Wahoo Hometrainer

Vinter cykelttræning foregår for de fleste indendørs. Om det er på din hometrainer eller på cyklen nede i træningscenteret så er det et rigtig godt alternativ til almindelig cykeltræning, specielt når vejret ikke tillader det. Dog har indendørs cykling ud fra vores erfaring, både fordele og ulemper. Disse vil vi ridse op i denne blog:

Fordele: 

1. Praktisk

Hvis du leder efter en praktisk måde at bygge muskelsmasse og forbedre din kondition, er indendørs cykling en rigtig god løsning. Fordelen ved dette er at det er muligt at tilpasse din træningsrutine efter dit eget skema, specielt hvis du selv ejer en hometrainer. Der vil både være mulighed for at træne tidligt om morgenen for at få energi til resten af dagen eller sent om aftenen.

2. Privat

Medmindre du træner på et spinningshold eller engagerer i personlig træningssessioner så kan indendørs cykling være en komplet privat aktivitet. Du skal ikke forholde dig til andre personer eller holde gejsten op når humøret ikke er på toppen. Ved at cykle hjemme kan de gøre træningen privat og personlig. Hvis du har et travlt og kaotisk liv, vil det også være en mulighed for at koble fra.

3. Undgå dårlige vejrforhold

Cykling på landevejene er tiltalende for de fleste, dog vil der blive lagt en dæmper for dit humør når en uvelkommen sky vælger at blokere for sollyset. Specielt hvis skyen også bringer regn med sig, så kan dit træningspas hurtigt blive afblæst. Derfor kan indendørs cykling være et godt alternativ, da det eliminerer frustrationen og irritationen over det dårlige vejr og samtidigt sikre at du ikke behøver at springe dage fra i træningsrutine.

4. Færre distraheringer

Hvis du let bliver distraheret burde du overveje indendørs cykling. Distraheringer kan være farlige når du cykler udendørs og en gang imellem kan det være befriende at have mulighede for at træne uden at skulle tænke på trafiklys, biler og andre cyklister. Du vil også have adgang til vand og andre ressourcer, hvis du får brug for det. Specielt hvis du træner hjemme. Træning i sikre omgivelser kan gøre hele forskellen på en succesfuld og en middelmådig træning. Indendørs cykling eliminerer behovet for at tænke på billister og fodgængere og giver derfor en mere frederlig og fokuseret oplevelse.

Ulemper: 

1.  Du vil savne naturen

Når du vælger indendørs cykling fremfor dens modpart, så fravælger du den forfriskende oplevelse som cykling udendørs kan være. Intet kan sammenlignes med følelsen af vind på din hud, eller synet af grønne træer og en lyseblå himmel. Cykling udendørs giver ligeledes muligheden for at se dyr i naturen, hvilket der sikkert er mindre sandsynlighed for hvis du træner hjemme eller i dit lokale træningscenter.

2. Ikke det samme som landevejscykling

Indendørs cykling vil helt sikkert gøre en god forskel for din træningsrutine og din livstil, men det er ikke et helt tilsvarende match til udendørs træning. Indendørs maskiner kan stimulere modstanden af bakker, men at kopiere intensiteten og effekten af terrænet og tyngdekræften kan ikke rigtigt efterlignes. Indendørs cykling kan være sværere at engagere med og kan virke sværere på grund af manglen af scener og sitiuationer fra den virkelige verden.

3. Indendørs træning føles hårdere 

På trods af at cykeltræning indendørs kan indstilles så det kræver ligeså meget energi som udendørs træning, så resulterer den manglende udluftning ved indendørs træning i at det vil føles hårdere at træne på grund af varmen. Det rigtige cykeltøj kan dog gøre underværker når det kommer til at modarbejde varmen og vil give en komfortabel og optimal indendørs træning.

4. Kan blive monotont i længden

Selvom indendørs træning typisk kan blive kedelig i længden, så gælder det samme for udendørs cykling.  Ved indendørs cykling kan man med mange moderne programmer og virtuelle spil gøre træningen til en sjovere oplevelse og mindre kedelig over tid.

Hvis du er blevet tiltalt af fordelene ved indendørs cykling, kan du anskaffe dig en Wahoo Hometrainer 5.0 som er den ubestridte topmodel indenfor hometrainere med nye og forbedrede funktioner som automatisk kalibrering og tre sæt forskellige ben for blød, medium eller hård bevægelighed.

Husk at klæde dig rigtigt på til indendørs cykling for at få en komfortabel og optimal træningsoplevelse. For at læse mere om dette læs her.

Relaterede produkter

SENESTE NYHEDER

SAUCONY RUN DAY

LÆS MERE
Mine første fem måneder hos OOB

LÆS MERE
Triatlon Kick-Off 2024

I samarbejde med Argon 18 inviterer vi til triathlon expo for at åbne sæsonen 2024.
Kom forbi og få gode tilbud fra en masse premium leverandører. Hør på oplæg fra elite triatleter og få mulighed for at stille spørgsmål.

LÆS MERE
Mød specialisterne - Jesper Rygaard

LÆS MERE
Mød specialisterne - Simon Thaysen

LÆS MERE
Mød specialisterne - Natasha Margrethe Jensen

LÆS MERE
Ironman 70.3 Elsinore Race Recap

LÆS MERE
Endurance Sport søger medarbejder på fuldtid

LÆS MERE
Energi indtag og afkøling - Den femte, og nogen gange, oversete disciplin

Efter at have observeret en masse atleter på alle niveauer i Helsingør i weekenden, er det tid til at reflektere: 

Gik alt som det skulle i weekendens race? Eller er der plads til forbedring?

Vi observerede i hvert fald nogle stykker, der kunne have brug for lidt vejledning...

LÆS MERE
København Marathon done and dusted

LÆS MERE
Nedtrapning til Marathon.

LÆS MERE
It's Race Week!

LÆS MERE
Endurance Sport Historien 2015 og frem

I 2015 er Triatlon stort i Danmark – rigtig stort! Alle skal prøve at køre tri og Ironman har købt stævnet i København. Nu er der altså mulighed for at kvalificere sig til Ironman VM i Kona. Men i de følgende år er det er som om nyhedsværdien har lagt sig og det sætter sit præg på Endurance Sport.

LÆS MERE
4 Fordele og ulemper ved indendørs cykling

Vinter cykelttræning foregår for de fleste indendørs. Om det er på din hometrainer eller på cyklen nede i træningscenteret så er det et rigtig godt alternativ til almindelig cykeltræning, specielt når vejret ikke tillader det. Dog har indendørs cykling ud fra vores erfaring, både fordele og ulemper. Disse vil vi ridse op i denne blog:

LÆS MERE
Er du sikker på at du klæder dig rigtigt til indendørs cykling?

Indendørs træning har utvivlsomt mange fordele – tidseffektivitet, muligheden for at vælge den perfekte session ift. dine mål og muligheden for at cykle med dine venner på din hometrainer er få af disse.

LÆS MERE
Sådan klæder du dig til en cykeltur om vinteren

Cykling om vinteren kan være en god oplevelse, med det rette cykeltøj. De rette tights, handsker, undertrøjer og vindafvisende jakker vil hjælpe dig med ikke at blive for kold eller svede for meget når du er 5 km fra din lokale Alpe d’Huez. 

LÆS MERE
ON CLOUDFLOW -LØBEGLÆDE OG DET AT OPNÅ RUNNERS HIGH

Der er noget om snakken, når On siger at deres sko er vejen til ”Runners High”. For netop runners high er noget...

LÆS MERE
Løb 10 km optimalt

Størstedelen af de hurtigste tider på en 10 km i verden er løbet med et såkaldt negativ split...

LÆS MERE
Skinnebensbetændelse!?

Som løber er du oftest ikke i tvivl om, at du har skinnebensbetændelse, da du kan have virkelig ondt. Det kan manifestere sig flere steder på benet, og kræver handling afhængigt af, hvor du oplever generne.

LÆS MERE
Halvmarathon er den fedeste distance

At løbe et halvmaraton kræver både en struktureret træning . Det er vigtigt, at du sætter dig et realistisk mål og tager hensyn til din dagligdag. Det kan også være en god ide at lave en forventningsafstemning med både dig selv, venner og familie.

LÆS MERE