Sådan klæder du dig til en cykeltur om vinteren

Vores erfaringer på landevejen kan komme til nytte for dig.

Vi har brugt mange kolde dage på landevejene, cyklende gennem vind, regn og slud i mørke omgivelser. Med det i tankerne kommer her nogle input til din egen træning. Så kan du få en god oplevelse med vintercykling og hjælp til at beslutte hvilket cykeltøj der giver dig de bedste muligheder for at holde dig varm, tør og sikker.

1. Cykelhandsker

Cykelhandsker udgør en vigtig del af cykeltøjet, både når det kommer til sikkerhed, greb, komfort og skadeprævention. Specielt om vinteren eller de kolde måneder, er de vigtige. Når det ikke er super koldt, men dog handske-vejr er denne et virkelig godt bud: Hurricane Windproof Midseason Gloves.

Hurricane er en behagelig mellem-sæson cykelhandske sammensat af vandafvisende, åndbare og lette materialer, hvilket gør den til en fremragende handske til våde og blæsende forhold. Den giver god isolering, maksimal bevægelsesfrihed sammen med fremragende pasform og greb.

Hurricane er velegnet til både race og træning med høj intensitet under kølige forhold. Med en inderside af fleece er den nem at tage af og på, selv med svedige hænder. Den har alle de nødvendige detaljer, såsom en svedvisker, silikonegreb, reflekterende logoer og touchscreen-kompatibilitet.

GripGrab Hurricane 2

2. Cykeljakke 

Når vejret er koldt og det regner er det vigtigt med en komfortabel cykeljakke der både giver dig varme, holder dig tør og sikker på vejene. Vi kan særligt anbefale Fusion SLI Cycling Jacket til vintercykling. Det er en superlet cykeljakke, der beskytter dig mod regn og vind og kan pakkes sammen og være i baglommen.

Jakken er lavet af elastisk SLi materiale der tillader en tætsiddende og alligevel komfortabel pasform. Jakken har et 3-lags laminat med åndbar polyester membran, som beskytter mod regn og vind. Den høje åndbarhed holder dig både tør og komfortabel. For at gøre dig sikker på vejene har jakken reflekslogoer og kantbånd der gør dig synlig fra alle vinkler og så kan jakken både vælges i orange og sort.  Dette cykeltøj kan altså klart anbefales af vores eksperter til cykling i koldt vejr.

3. Cykelbukser 

Når du skal anskaffe dig cykeltøj til vinteren er det vigtigt med lange cykelbukser. Ud fra vores erfaring er Fusions C3 Long Bib Tights et godt valg til vintercykling. Bukserne har høj komfort og stort anvendelsesområde. Med sin unikke kombination og materialer og figursyet pasform giver C3 Long Bib Tights den bedste komfort til de mange træningsture i de frostfri vinterdage og kan bruges til alle former for cykling.

Denne lange cykelbuks kommer ikke med siddepuder, da den er beregnet til at blive brugt i kombination med en C3+ cykelbuks eller alternativt i kombination med en Tri PWR Pocket Tight, da disse modeller har en siddepude til at beskytte dig til de mange timers cykling.

4. Cykeltrøje 

For at holde dig varm under cykelturen er det ligeledes oplagt med en cykelundertrøje som isolerer mod kulde. Saysky Merino Base Longsleeve er produceret i 100 % af fineste merinould. Cykeltøj i merinoulden er meget blødere og tyndere end almindelig uld, samtidig er materialet temperaturregulerende, varmer i våd tilstand og optager ikke svedlugt.

Denne ultra komfortable langærmet træningstrøje i super blød kvalitet kan også bruges som baselayer. Trøjen er ideel til aktivitet med høj intensitet om vinteren, med dens evner til at spare på din egen kropsvarme i de koldeste måneder af året. Blødheden i det naturlige termoregulerende materiale får dig til at glemme, at du har det på og holder dig derfor komfortabel under cykelturen.

5. Hjelmhue

Cykeltøj til hovedet er ligeledes oplagt til en cykeltur om vinteren. En hue kan bade hjælpe dig med at holde varmen og holder ligeledes sved og regn væk fra øjnene. Til vinteren kan vi derfor anbefale Fusion C3 Hot Beanie. Huen er svedtransporterende og sørger derfor for at transportere din sved væk fra huden og til ydersiden af huen hvor sveden kan fordampe.  Huen kan bruges på træningsturen på cyklen eller på lange løbeture.

 

 

Relaterede produkter

SENESTE NYHEDER

SAUCONY RUN DAY

LÆS MERE
Mine første fem måneder hos OOB

LÆS MERE
Triatlon Kick-Off 2024

I samarbejde med Argon 18 inviterer vi til triathlon expo for at åbne sæsonen 2024.
Kom forbi og få gode tilbud fra en masse premium leverandører. Hør på oplæg fra elite triatleter og få mulighed for at stille spørgsmål.

LÆS MERE
Mød specialisterne - Jesper Rygaard

LÆS MERE
Mød specialisterne - Simon Thaysen

LÆS MERE
Mød specialisterne - Natasha Margrethe Jensen

LÆS MERE
Ironman 70.3 Elsinore Race Recap

LÆS MERE
Endurance Sport søger medarbejder på fuldtid

LÆS MERE
Energi indtag og afkøling - Den femte, og nogen gange, oversete disciplin

Efter at have observeret en masse atleter på alle niveauer i Helsingør i weekenden, er det tid til at reflektere: 

Gik alt som det skulle i weekendens race? Eller er der plads til forbedring?

Vi observerede i hvert fald nogle stykker, der kunne have brug for lidt vejledning...

LÆS MERE
København Marathon done and dusted

LÆS MERE
Nedtrapning til Marathon.

LÆS MERE
It's Race Week!

LÆS MERE
Endurance Sport Historien 2015 og frem

I 2015 er Triatlon stort i Danmark – rigtig stort! Alle skal prøve at køre tri og Ironman har købt stævnet i København. Nu er der altså mulighed for at kvalificere sig til Ironman VM i Kona. Men i de følgende år er det er som om nyhedsværdien har lagt sig og det sætter sit præg på Endurance Sport.

LÆS MERE
4 Fordele og ulemper ved indendørs cykling

Vinter cykelttræning foregår for de fleste indendørs. Om det er på din hometrainer eller på cyklen nede i træningscenteret så er det et rigtig godt alternativ til almindelig cykeltræning, specielt når vejret ikke tillader det. Dog har indendørs cykling ud fra vores erfaring, både fordele og ulemper. Disse vil vi ridse op i denne blog:

LÆS MERE
Er du sikker på at du klæder dig rigtigt til indendørs cykling?

Indendørs træning har utvivlsomt mange fordele – tidseffektivitet, muligheden for at vælge den perfekte session ift. dine mål og muligheden for at cykle med dine venner på din hometrainer er få af disse.

LÆS MERE
Sådan klæder du dig til en cykeltur om vinteren

Cykling om vinteren kan være en god oplevelse, med det rette cykeltøj. De rette tights, handsker, undertrøjer og vindafvisende jakker vil hjælpe dig med ikke at blive for kold eller svede for meget når du er 5 km fra din lokale Alpe d’Huez. 

LÆS MERE
ON CLOUDFLOW -LØBEGLÆDE OG DET AT OPNÅ RUNNERS HIGH

Der er noget om snakken, når On siger at deres sko er vejen til ”Runners High”. For netop runners high er noget...

LÆS MERE
Løb 10 km optimalt

Størstedelen af de hurtigste tider på en 10 km i verden er løbet med et såkaldt negativ split...

LÆS MERE
Skinnebensbetændelse!?

Som løber er du oftest ikke i tvivl om, at du har skinnebensbetændelse, da du kan have virkelig ondt. Det kan manifestere sig flere steder på benet, og kræver handling afhængigt af, hvor du oplever generne.

LÆS MERE
Halvmarathon er den fedeste distance

At løbe et halvmaraton kræver både en struktureret træning . Det er vigtigt, at du sætter dig et realistisk mål og tager hensyn til din dagligdag. Det kan også være en god ide at lave en forventningsafstemning med både dig selv, venner og familie.

LÆS MERE