Fredag den 3. marts gik turen vestpå til Glamsbjerg, nærmere betegnet Glamsdalens Idrætsefterskole, en trænings weekend arrangeret af Jonas og Rasmus fra Endurance Sport.

En weekend med 4 x svømmepas og lidt løb ventede forude. Jeg havde set frem til denne weekend længe, da jeg havde aftalt med Jonas, at han ville sørge for at der ville være fokus på min svømning i våddragt, da jeg slet ikke fandt den rigtige rytme i sidste sæson. Jeg blev 5-10 sek. Langsommere per 100 m når jeg fik våddragten på. Lige meget hvor meget jeg sørgede for dragten var trukket op, at strække armen ud, havde jeg følelsen af at være en hval i stedet for en delfin i vandet.

Vi ankom fredag kl. 17.30 og fik vores værelser, lidt aftensmad også hen og svømme. Jubii dagens højde punkt. Jonas filmede os alle og Rasmus talte vores armtag per bane.

Efter svømning – kl. 21 snakkede vi svømme teknik og så vores videoer igennem. Jeg har svømmet som barn og på et højt plan. Siden jeg stoppede med at svømme, har ingen rettet min teknik, så der er tilkommet lidt dårlige vaner. Vaner der absolut ikke gør noget godt. Det hjælper så meget at se sig selv svømme, for på den måde kan man så meget bedre se, hvad man gør forkert, skæve benspark, korte armtag, løfter hovedet ved vejrtrækning mm.

Lørdag morgen skulle vi svømme fra 7-9. Jeg havde fået min nye våddragt fra Zone 3 og glædede mig som et lille barn til at teste den. Jeg svømmede lidt teknik uden våddragt og skiftede efter en time til våddragt. Det er altid lidt varmt at svømme i våddragt i svømmehal, men sindssyg god træning, inden open water sæsonen starter lige om lidt. Jeg fik svømmet godt en time i våddragten og hold nu op, jeg kunne holde tempoet, og faktisk blev jeg en del hurtigere. Jeg oplevede at få fuldt udbytte af mit armtag. Ingen begrænsninger i skuldre eller arme. Hold op en lettelse!! 

Lørdag formiddag havde vi et løbepas, igen med fokus på teknikdelen. Jonas filmede os alle, og gav sig rigtig god tid til at løbe efter mig og rette min teknik. Jeg lander på hælen og hader at se billeder af mig selv, når jeg løber, for jeg falder helt sammen og min 1.78 cm bliver til 1.60 cm. Løbestil er som med alt andet teknik ikke bare noget man lige ændre fra dag til dag. Men jeg fik nogle redskaber til hvad jeg skal og kan gøre for at optimere mit løb. Jeg har arbejdet hårdt på løbet henover vinteren, og vil gøre alt for at blive en endnu bedre løber. Ja faktisk en endnu bedre triatlet.

Som med svømning betyder det også rigtig meget at man ser sig selv løbe. Det er så svært at ændre noget man ikke kan se.

Lørdag eftermiddag var det igen tid til lidt svømme teori, og verdens bedste brunsviger, nemlig den der er købt på Fyn. Et to timers svømmepas, hvor jeg fik svømmet 5000 m i min nye zone 3 vanquish. Næsten også det længste jeg nogensinde har svømmet i våddragt, også i et 25 m bassin.

Lørdag aften blev brugt på snak og hygge, inden vi alle vist sov tidligt.

Søndag morgen ventede det sidste svømmepas. Av mine arme. Tiden i bassinet blev brugt på lidt teknik svømning fra min side.

Efter morgenmaden kørte vi hjem, så jeg kunne få klaret weekendens sidste træningspas.

Jonas og Rasmus gav sig rigtig god tid til de nye triatleter der ikke har svømmet så meget, men samtidig var der også tid til vejledning til os lidt mere garvede. Vi havde 4 x 2 timers vandtræning i alt.

En helt vildt fantastisk weekend. Jonas og Rasmus har så megen viden at dele ud af. Sådanne træningsweekender kan jeg godt bruge meget mere af i fremtiden også glæder jeg mig helt vildt til open water sæson starter lige om snart.

Jeg har nydt en weekend med massere svømning og socialt samvær med en masse tritosser.

/Iben