Jeg er i gang med min 3. sæson, jeg startede med sprint i 2015 og i 2016 blev sprint distancerne skiftet ud til en debut på ironman distancen.

Jeg har købt ny cykel, en lækker sag af en Argon 18, 119 tri, og valgte i den forbindelse at booke tid til et bikefit hos Jonas, Endurance Sport.

Det er vigtigt for mig, at jeg sidder godt på min cykel, da jeg skal sidde på cyklen i op til ca. 5 timer, skal jeg ikke få ondt nogle steder, slet ikke i ryg, nakke eller bagdel, de 5 timer kan hurtigt blive lange, hvis der er smerter allerede efter 5 minutter. Det kan være rigtig svært at mærke, om man strækker for meget i benene, sidder korrekt med arme og ryg, og vinklen i hoften. Alt sammen noget jeg intet vidste noget om for to år siden, hvor jeg fik lavet mit første bikefit. Jeg oplevede før bikefit, at jeg fik ondt i især lænden og nakken af at cykle. Når jeg kører så mange timer er komforten på cyklen vigtig.

Vi kom i gang og der blev justeret på sadelhøjde, barerne blev skåret til. Jeg havde en rigtig god fornemmelse på min cykel hele vejen igennem, men kunne godt mærke, da vi var færdige, at jeg sad meget bedre end jeg gjorde før, og jeg følte mig klar til 5 timer på landevejen på mit nye lyn. Nu glæder jeg mig til cyklen kommer hjem og klar til nogle timer på hometraineren inden foråret kommer, og det igen bliver tid til komme ud og cykle igen.

Penge på et bikefit, er for mig givet godt ud, da et bikefit og den korrekte indstilling af cyklen kan være med til at forebygge skader. Ja så synes jeg hellere jeg vil bruge penge på at forebygge end jeg vil på at behandle en skade. Skader er så irriterende og kan være rigtig svære at slippe af med.

Jonas filmede og rettede på mit tråd, eller han forsøgte, for det er altså ikke lige sådan at ændre på en dårlig vane man får skabt sig, der sker mange ting når man sidder alene i stuen og cykler time efter time, eller når man sidder på spinning cyklen. Jeg elsker at finde punkter hvor jeg kan forbedre mig, og jeg ved fra min tid som svømmer, at en god teknik betyder rigtig meget, også mere end styrke.

Ligesom jeg troede jeg var færdig for i dag, kom Jonas med et par løbesko. Jeg skulle en tur på løbebånd og have kigget min løbeteknik igennem.

Løbet har været min svage side siden jeg startede på triatlon, jeg har aldrig rigtig løbet, kun brugt det lidt til kombi træning i forbindelse med en fortid som svømmer. Men jeg elsker at løbe, og synes det er skønt med lange ture. Der hvor man er svag, er også der hvor man skal træne. Jeg arbejder hårdt og træner flittigt, men igen så er en god teknik på løbet også vigtigt, og jeg glæder mig til at komme i gang med teknik træning både på løbet men også på cyklen.

Motivationen efter nogle timer hos Endurance Sport var høj, jeg fik virkelig mange ting med hjem fra Jonas, som jeg kan bruge, og som jeg vil arbejde hårdt med de næste måneder, og jeg glæder mig til sæsonen rigtig går i gang, synes vinteren har været lang nok nu.

/Iben